top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverB Account

Tax on Web beschikbaar

Vanaf nu kan je als belastingplichtige je belastingaangifte invullen via Tax on Web. Er zijn heel wat nieuwigheden dit jaar.

Codes

Met 18 nieuwe codes (in totaal 829), vooral door coronasteunmaatregelen, is de belastingaangifte niet eenvoudiger geworden.


Minder vereenvoudigde aangiftes

Goed nieuws is dat er minder vereenvoudigde aangiftes verstuurd worden. Op deze aangiftes stond vorig jaar vaak foute informatie, daarom wordt de doelgroep nu kleiner.


Giften

De aftrek is opgetrokken van 45% naar 60%, om een extra stimulans te geven om goede doelen te steunen.


Studentenarbeid

De bezoldigingen voor studentenarbeid in het tweede kwartaal van 2020 worden niet meegeteld bij de berekening van de bestaansmiddelen. Net zoals de uren studentenarbeid in de zorgsector en het onderwijs in het vierde kwartaal van 2020 en in het eerste kwartaal van 2021.

Kinderopvang

Het bedrag dat je mag inbrengen voor kinderopvang is opgetrokken tot 13 euro per dag en de leeftijdsgrens van 12 naar 14 jaar, voor gehandicapte kinderen naar 18 jaar. Ook kosten voor kampen die niet konden doorgaan door corona, mogen opgenomen worden.

Mantelzorgers

Voor mantelzorgers die voor oudere, inwonende familieleden zorgen, is de toeslag op de belastingvrije som opgetrokken waardoor zij 534 euro minder belastingen betalen.


Nog enkele wijzigingen voor aanslagjaar 2020:

  • Taxshelter voor kmo’s uitgebreid

  • Woonbonus behouden voor looptijdverlengingen van leningen door betalingsuitstel n.a.v. de coronacrisis

  • Win-winlening is opgetrokken van 50.000 naar 75.000 euro en een kredietnemer kan maximaal 300.000 euro in plaats van 200.000 euro ontlenen.

  • Geen belasting op thuiswerk-vergoeding en op extra overuren in cruciale sectoren

  • Bruggepensioneerde kon zonder sanctie bij vroegere werkgever gaan werken

Meer lezen over 14 nieuwigheden van aanslagjaar 2020?


Bedrijfsvoorheffing

Voor tijdelijk werklozen werd de bedrijfsvoorheffing in 2020 verlaagd waardoor zij nu meer belastingen in één keer dreigen te betalen.


Deadlines

Wanneer moet je de aangifte indienen?

Als je de aangifte zelf indient, heb je via Tax-on-web tijd tot 15 juli 2021 (op papier tot 30 juni).


Laat je je bijstaan door een accountant? Dan heeft die tijd tot 21 oktober 2021. Let op! Als je een voorstel voor vereenvoudigde aangifte krijgt dat aangepast moet worden, moet dit gebeuren voor 15 juli 2021. Bezorg ons dus tijdig jouw VVA en alle documenten.13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page