top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverB Account

Steun voor zelfstandigen verstrengde coronamaatregelen 27/03

Bijgewerkt op: 13 apr. 2021

Harde maatregelen om de stijgende coronabesmettingen tegen te gaan: heel wat ondernemers moeten opnieuw de deuren sluiten. Op welke ondersteuning kan je rekenen?

Overbruggingsrecht

Het overbruggingsrecht vraag je aan bij jouw sociaal verzekeringsfonds. Ben je volledig gesloten dan heb je recht op een dubbele uitkering. Niet-essentiële winkels op afspraak kunnen een enkel overbruggingsrecht aanvragen, maar alleen indien ze een omzetdaling van minstens 40% kunnen aantonen.


Ben je aangesloten bij Acerta?

Aanvraag volledige sluiting maart

Aanvraag volledige sluiting april

Aanvraag open maar aanzienlijk inkomstenverlies (>40%)


Aangesloten bij Liantis?

Voor de maand maart 2021 kan je jouw aanvraag al indienen via My Liantis.

Vanaf 1 april 2021 kan je de aanvraag voor de maand april indienen.


Aangesloten bij Xerius?

Doe je aanvraag hier.

Een uitkering voor de maand april kan je aanvragen vanaf 1 april 2021.

Group S heeft de aanvraagformulieren klaar staan op hun website. Dit formulier moet per e-mail verstuurd worden naar infosvz@groups.be.

Vlaams beschermingsmechanisme 5 + 6 + 7

Ondernemingen met een omzetdaling van minstens 60% kunnen een aanvraag indienen voor de maand februari via deze link. De deadline voor het aanvragen van deze premie is verlengd tot 30 april 2021. De premies voor de maanden maart en april kunnen aangevraagd worden respectievelijk van 16 april tot en met 15 mei en van 3 mei tot en met 15 juni.


Andere steunmaatregelen

Daarnaast kan je ook voor het jaar 2021 verminderde (voorlopige) sociale bijdragen krijgen. Of een jaar betalingsuitstel van je sociale bijdragen voor de voorlopige bijdragen van het eerste en tweede kwartaal van 2021 en voor de regularisatiebijdragen van 2018 en 2019.

Er wordt ook een uitstel verleend voor de betaling van de vennootschapsbijdrage voor 2021, naar 31 december 2021. Voor fiscale steunmaatregelen verwijzen we naar de website van FOD Financiën. Tot slot werd de handelshuurlening verlengd tot 30/06/2021.

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page