top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverB Account

Jobbonus plus voor zelfstandigen

De jobbonus voor werknemers, iedereen heeft er al over gehoord. Maar de overheid lanceerde ook een jobbonus voor zelfstandigen, de jobbonus plus. Hiermee wil de Vlaamse Regering loontrekkenden of zelfstandigen in bijberoep die minder dan 2.500 euro bruto per maand verdienen stimuleren om de stap te zetten naar ondernemerschap in hoofdberoep.Premie

Werk je als loontrekkende of zelfstandige in bijberoep met een loon van minder dan € 2.500 bruto per maand en wil je de stap naar voltijds zelfstandig ondernemen zetten? Dan zal je maximaal twee keer 600 euro ontvangen:

  • de eerste keer wanneer je start met ondernemen in hoofdberoep

  • de tweede keer als je een jaar na de start nog steeds actief bent als ondernemer in hoofdberoep

Wie in aanmerking komt voor een jobbonus plus, zal vanaf voorjaar 2023 een brief ontvangen van de Vlaamse overheid (per post of in je eBox). Daarin staan de instructies om het rekeningnummer waarop je de jobbonus plus wil ontvangen, te registeren in Mijn Burgerprofiel.


Jobbonus

De jobbonus plus kan eenmalig bovenop de jobbonus worden uitgekeerd als je aan alle voorwaarden voldoet. Dat is in het jaar waarin je beslist om de stap naar een voltijds zelfstandig hoofdberoep te zetten.

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page